Hur vi maler våra bönor
"Rostningen framhäver kakaobönornas rika chokladnoter."
- Lindt Master Chocolatier
Sållning
Under sållningen så förbereds kakaobönor inför rostning. Denna process innebär att man använder luft för att separera kakaobönans skal från kakaonibsen.
Siffror kring rostning och valsning av kakaobönor
Antalet aromer som finns i en enda rostad kakaoböna
Antalet år som Lindt har rostat och valsat sin egen unika blandning av kakaobönor
Året då franska uppfinnaren Monsieur Dubuisson skapar det första bordskvarnen för att mala kakaobönor
Så rostar vi våra bönor
Historien om rostning och malning av kakaobönor
När kakaobönorna föst kom till Europa flera århundraden sedan så rostades kakaobönor över eld och maldes ofta i omvandlade mjölkvarnar. Detta producerade en grov choklad med lite smak. Lyckligtvis har chokladprocessen kommit långt sedan dess. På Lindt & Sprüngli ser vi både rostning och valsning som två av våra specialiteter.
Vi vet att både rätt tidpunkt och temperatur är avgörande för en bra rostning. Vi förstår våra kakaobönor och har hittat formeln för att kunna få fram så mycket smak som möjligt från varje böna.
Vi maler sedan vår choklad för en unik och fin yta och det är detta som gör vår choklad så silkeslen och slät.