



1 timme 30 minuter
Midsommartårta med LINDOR - Recept av Fredrik Nylén (@fredriksfika)
Ingredienser
- 150 g smör
- 1 dl kakao
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl jordgubbssylt
- 250 g LINDOR Milk
- 300 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 300 g färskost
- Färska jordgubbar, LINDOR Milk och LINDOR Strawberries & Cream
Metod
-
Blanda smör, kakao och mjölk i en kastrull och smält samman, dra av från plattan och låt svalna.
-
Sätt ugnen på 175 grader, smörj och pudra en springform på 20 cm i diameter med kakao eller ströbröd.
-
Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
-
Rör samman den avsvalnade kakaoblandningen med äggvispet och mjölblandningen till en slät smet.
-
Fyll formen med smeten och baka i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
-
Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låt svalna helt innan du delar den i tre lika stora tårtbottnar.
-
Smält LINDOR Milk över vattenbad. Låt svalna.
-
Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta chokladen.
-
Tillsätt florsocker och färskost och vispa till en fluffig frosting.
-
Vispa grädden och blanda med jordgubbssylten.
-
Lägg en del av tårtbotten, och ett lager med mjölkchokladfrostingen. Lägg nästa lager tårtbotten sedan jordgubbsgrädden. Avsluta med sista tårtbotten.
-
Spackla eller spritsa tårtan med chokladfrostingen. Dekorera med jordgubbar och LINDOR kulor.