



30 minuter
Den underbara kombinationen frukt och choklad
Ingredienser
- 100 g Lindt EXCELLENCE 70%
- 100g Lindt EXCELLENCE Vit choklad
- 12-14 medelstora jordgubbar
- Garnering: Lindt EXCELLENCE Mörk och/eller vit choklad (smält)
Metod
-
Skölj jordgubbarna och torka dem försiktigt med papper.
-
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn
-
Doppa jordgubben i choklad. Håll jordgubben i stjälken och doppa ner den i den smälta chokladen.
-
Skaka försiktigt av överflödig choklad och lägg jordgubben på ett fat täckt med bakplåtspapper.
-
Ställ fatet i kylskåpet i cirka 5 minuter så att chokladen har stelnat.
-
Garnera: Fyll en spritspåse med smält choklad (i annan färg) och spritsa över jordgubben. Det ger jordgubben en väldig elegant och proffsig look.