NO BAKE – CHOCOLATECHEESECAKE
<span style="" lang="SV">Vinnare av Smakboxen & Lindts Choklads inspiratörstävling 2018. Juryns motivering: Ett tidlöst bakverk som passar för alla tillfällen. Simona - cookiesandsweets.se - har på ett tekniskt sätt använt Lindt choklad i bakelsen och låtit kreativiteten komma fram utan att uppfattas som svårt.
45 minuter
Lätt
Ingredienser
- 1 paket Oreokex finkrossade 8 msk smält smör
- 300 g Lindt Excellence 70% 500 g färskost naturell typ Philadelphia 2 dl strösocker 1/2 dl muscovadosocker eller sirap vaniljsocker 1 msk osötad mörk kakao 2 dl vispgrädde kakao och riven choklad att toppa med innan servering
Metod
Steg 1.
Botten:
INSTRUKTIONER: Klä botten och väggarna av en rund form, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan. Blanda kexen med smöret till en grynig och blöt massa. Tryck ut i kexblandningen i formen. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas. Steg 2.
Cheesecakekräm:
INSTRUKTIONER: Smält chokladen i mikro i ca 20-30 sekunder åt gången, rör i emellan. Ställ åt sidan. Recensioner
Write Your Own Review