Midsommartårta - Recept av Fredrik Nylén

Midsommartårta med LINDOR - Recept av Fredrik Nylén (@fredriksfika)

1 timme 30 minuter
Medium

Ingredienser

Metod

Steg 1.

Blanda smör, kakao och mjölk i en kastrull och smält samman, dra av från plattan och låt svalna.

Steg 2.

Sätt ugnen på 175 grader, smörj och pudra en springform på 20 cm i diameter med kakao eller ströbröd.

Steg 3.

Vispa ägg och socker luftigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.

Steg 4.

Rör samman den avsvalnade kakaoblandningen med äggvispet och mjölblandningen till en slät smet.

Steg 5.

Fyll formen med smeten och baka i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.

Steg 6.

Låt tårtbotten vila i formen i 10 minuter innan du tar ut den och låt svalna helt innan du delar den i tre lika stora tårtbottnar.

Steg 7.

Smält LINDOR Milk över vattenbad. Låt svalna.

Steg 8.

Vispa det rumstempererade smöret fluffigt och häll droppvis ner den smälta chokladen.

Steg 9.

Tillsätt florsocker och färskost och vispa till en fluffig frosting.

Steg 10.

Vispa grädden och blanda med jordgubbssylten.

Steg 11.

Lägg en del av tårtbotten, och ett lager med mjölkchokladfrostingen. Lägg nästa lager tårtbotten sedan jordgubbsgrädden. Avsluta med sista tårtbotten.

Steg 12.

Spackla eller spritsa tårtan med chokladfrostingen. Dekorera med jordgubbar och LINDOR kulor.

Recensioner

Write Your Own Review
Du recenserar: Midsommartårta - Recept av Fredrik Nylén