Klassiska chokladbrownies
Alla har sitt favoritrecept på brownies. Här kommer ett från Lindts chokladmästare. Hur brownien blir beror inte bara på ingredienserna utan även på hur länge den gräddas.
30 minuter
Lätt
Ingredienser
- 75 g smör 3 x 300 g LINDT Excellence 70%, hackad 3 ägg 1,8 dl strösocker 1 tsk vaniljextrakt 1/2 tsk salt 2,4 dl hackade valnötter 2 dl mjöl
Metod
Steg 1.
Värm ugnen
Värm ugnen till 180°C. Steg 2.
Smörj
Smörj en fyrkantig bakform (20 x 20 cm) och klä med bakplåtspapper.Steg 3.
Smält chokladen
Smält den hackade chokladen och smöret i en kastrull över låg värme eller i mikrovågsugn (mellanläge i 15-sekundersintervaller, rör mellan intervallerna). Rör konstant.Steg 4.
Ta bort från värmen
Ta bort från värmen och låt svalna.Steg 5.
Blanda
Vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt.Steg 6.
Tillsätt den smältande chokladen
Tillsätt den smälta chokladen och vispa försiktigt med en handvisp eller med elvisp inställd på lågt varvtal.Steg 7.
Tillsätt mjölet
Tillsätt mjölet och valnötterna och blanda ihop.Steg 8.
Häll över blandningen
Häll blandningen i den förberedda formen och grädda i cirka 20 minuter.Steg 9.
Förvara
Förvara i en lufttät behållare.Recensioner
Write Your Own Review