Chokladdoppade jordgubbar
Den underbara kombinationen frukt och choklad

30 minuter
Lätt
Ingredienser
- 100 g Lindt EXCELLENCE 70%
- 100g Lindt EXCELLENCE Vit choklad
- 12-14 medelstora jordgubbar
- Garnering: Lindt EXCELLENCE Mörk och/eller vit choklad (smält)
Lindt Choklad i detta recept
Metod
Steg 1.
Skölj jordgubbarna och torka dem försiktigt med papper.
Steg 2.
Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn
Steg 3.
Doppa jordgubben i choklad. Håll jordgubben i stjälken och doppa ner den i den smälta chokladen.
Steg 4.
Skaka försiktigt av överflödig choklad och lägg jordgubben på ett fat täckt med bakplåtspapper.
Steg 5.
Ställ fatet i kylskåpet i cirka 5 minuter så att chokladen har stelnat.
Steg 6.
Garnera: Fyll en spritspåse med smält choklad (i annan färg) och spritsa över jordgubben. Det ger jordgubben en väldig elegant och proffsig look.
Recensioner
Write Your Own Review