Vår hållbara inköpsmodell gör att vi kan spåra våra kakaobönor hela vägen från deras ursprung. Detta gör att vi kan stödja jordbrukare och deras samhällen enligt deras specifika behov.
De högkvalitativa kakaobönorna är hjärtat i vår choklad.
På Lindt & Sprüngli tar vi ansvar för varje steg: från valet av kakaobönor till produktion av de färdiga chokladprodukterna. Det betyder att vi producerar choklad från "kakaoböna till färdig produkt". Vi förstår att vi bara kan göra en sann, meningsfull inverkan på lokala förhållanden om vi vet exakt var våra kakaobönor kommer ifrån, vem som odlade dem och hur de producerades. Det är därför vi utvecklade vårt helt eget hållbarhetsprogram för kakaobönor - Lindt & Sprüngli Farming Program.
Vi är stolta över att använda kakaobönor från vårt hållbarhetsprogram. Sedan 2020 är 100% av våra kakaobönor spårbara och verifieras externt av en oberoende tredje part. Detta är ett stort steg mot vårt mål att köpa samtliga kakaoprodukter (bönor, smör, mjöl) genom hållbarhetsprogram år 2025.
Vårt engagemang
Sedan 2020 är 100% av våra kakobönor spårbara och verifieras externt av en oberoende tredje part.
Vi når många odlare
Cirka 80 000 kakaobönder från alla de länder där vi köper kakao är del av vårt hållbarhetsprogram.
Vi är dedikerade
Vi investerar över 10 miljoner USD varje år i vårt hållbarhetsprogram, Lindt & Sprüngli Farming Program.
Vårt hållbarhetsprogram i detalj
Lindt & Sprüngli Farming Program består av fyra pelare:
Pelare 1 - Spårbarhet och organisering av odlare Pelare 2 - Utbildning och kunskapsdelning Pelare 3 - Investering i odling och sammhällsutveckling Pelare 4 - Verifiering och löpande framsteg
Läs mer på vår webbplats om vårt hållbarhesprogram och de steg som vi vidtar för att förbättra livet för våra odlare, deras familjer och samhälle.
Sedan 2008 har Lindt & Sprüngli renoverat 29 skolor i Ghana.
Tillgång till rent vatten
Sedan 2008 har Lindt & Sprüngli Farming Program finansierat fler än 210 borrhål i Ghana.
Stöd för odlare och deras familjer
Cirka 400 passionerade utbildare arbetar med kakaobönder som del av vårat Lindt & Sprüngli Farming Program.
Clean and safe water access
Empowerment through education
Support for farmers and their families
Protecting the planet
Våra åtaganden för en bättre framtid
Hållbara inköp
80% av våra upphandlingsutgifter för råvaror och förpackningsmaterial med betydande hållbarhetsrisker täcks ett hållbarhetsprogram.
Fri från avskogning
År 2025 kommer hela vår kakao-leveranskedja att vara fri från avskogning.
Minskning av chokladsvinn
År 2025 kommer vi att halvera vårat chokladsvinn i produktionsprocessen per ton producerat.
Kvinnor inom ledarskap
År 2025 kommer 40% a vårat seniora ledarskap utgöras av kvinnor.
CO2 och klimatet
Vi är engagerade i att definiera ett science-based target som inkluderar scope 1, 2 & 3, med en målsättning med att vara helt klimatneutrala på lång sikt.
Vattenminskning
Vi siktar på att år 2025 nå en 10% minskning av det vatten som används i vår produktionsprocess per producerad ton.
Standard för livsmedelssäkerhet
Vi följer löpande Lindt & Sprüngli kvalitets och standard för livsmedelssäkerhet.
Reklamlagstiftning
Våra produkter marknadsförs och annonseras enligt nationell och internationell reglering.
Säker arbetsmiljö
Vi sänker kontinuerligt (alt. löpande) våra säkerhetsindikationer för att uppnå vårt mål och säkerställa en trygg och säker arbetsmiljö.
Mot korruption
Vi deltar inte i något korrupt- eller konkurrensbegränsande beteende.
Hållbart anskaffade hasselnötter
Hela, obearbetade hasselnötter är en viktig ingrediens i vissa av våra chokladprodukter. Lär dig hur vi arbetar för att säkerställa att alla våra hasselnötter är inköpta på ett hållbart vis.
RSPO-certifierad palmolja
Vi förstår påverkan som den okontrollerade odlingen av palmolja kan ha på regnskogar och biologisk mångfald. Det är därför vi ständigt övervakar dess användning i våra produkter och är noggranna med att endast köpa hållbara RSPO-certifierade palmoljor.
Återvinningsbara förpackningar
Vi försöker skapa en balans mellan visuellt tilltalande förpackningar och kvalitetsaspekter förknippade med produktskydd. Vi försöker alltid minska förpackningsstorlekarna och använda återvinningsbara material där det är möjligt.
CO2-minskning
Energi används i de olika produktionsstegen för att ta fram choklad, såsom uppvärmning, kylning och transport. Detta kan leda till utsläpp av växthusgaser. Vi har en ambition att utveckla ett vetenskapligt baserat mål för utsläpp från hela vår värdekedja med ett långsiktigt mål för att bli klimatneutrala.