Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Lindt & Sprüngli Farming Program: vårt hållbarhetsprogram

Vår hållbara inköpsmodell gör att vi kan spåra våra kakaobönor ända tillbaka till deras ursprung. På så sätt kan vi stödja odlarna och deras samhällen på plats utifrån deras specifika behov. Efter att ha uppnått vårt mål att anskaffa 100% av våra kakaobönor genom odlingsprogrammet 2020 utökade vi programmet till att omfatta hållbara inköp av kakaosmör 2021 och kakaopulver 2022.

 

 

 

De högkvalitativa kakaobönorna är hjärtat i vår choklad.

 

Vi på Lindt & Sprüngli övervakar varje steg i chokladtillverkningsprocessen: från urvalet av kakaobönor till tillverkningen av de färdiga chokladprodukterna. Det innebär att vår choklad tillverkas från "bean to bar". Vi förstår att vi bara kan påverka de lokala förhållandena på ett meningsfullt sätt om vi vet var våra kakaobönor kommer ifrån, vem som odlat dem och hur de produceras. Det är därför vi utvecklade vårt eget hållbarhetsprogram för kakao 2008 - Lindt & Sprüngli Farming Program.


Vi är stolta över att använda kakaobönor från vårt odlingsprogram i våra chokladpraliner. Efter att ha uppnått vårt mål att köpa 100% av våra kakaobönor genom odlingsprogrammet 2020, utökade vi odlingsprogrammet till att omfatta kakaosmör 2021. År 2022 kunde vi också köpa en liten mängd kakaopulver genom Faming-programmet för första gången. Detta är viktiga steg mot vårt mål att köpa in alla våra kakaoprodukter (bönor, smör, pulver och chokladmassa) genom hållbarhetsprogram senast 2025.

Vårt hållbarhetsprogram i detalj

Lindt & Sprünglis odlingsprogram består av fyra pelare:
Pelare 1 - Spåra våra bönor
Pelare 2 - Utbildning av bönderna
Pelare 3 - Investeringar för bönder och samhällen
Pelare 4 - Oberoende verifiering av vårt program

Besök vår Farming Program-webbplats för att lära dig mer om de åtgärder vi vidtar för att stödja kakaoodlare, deras familjer och samhällen.

LäS MER
Children receiving an education.

Stort fokus på utbildning

Sedan 2008 har Lindt & Sprüngli byggt eller renoverat totalt 50 skolor till förmån för cirka 9 700 barn.

Tillgång till rent vatten

Cirka 158 000 samhällsmedlemmar drar nytta av 250 dricksvattensystem och borrhål som byggts och fungerar sedan 2008.

 

Stöd för odlare och deras familjer

990 passionerade fältarbetare arbetar med kakaoodlare i Lindt & Sprüngli Farming Program.

Clean and safe water access

Empowerment through education

Support for farmers and their families

Protecting the planet

Hazelnuts covered with liquid milk chocolateHazelnuts covered with liquid milk chocolate

Hållbart anskaffade hasselnötter

Hela, obearbetade hasselnötter är en viktig ingrediens i vissa av våra chokladprodukter. Lär dig hur vi arbetar för att säkerställa att alla våra hasselnötter är inköpta på ett hållbart vis.

RSPO-certifierad palmolja

Vi förstår påverkan som den okontrollerade odlingen av palmolja kan ha på regnskogar och biologisk mångfald. Det är därför vi ständigt övervakar dess användning i våra produkter och är noggranna med att endast köpa hållbara RSPO-certifierade palmoljor.

Återvinningsbara förpackningar

Vi försöker skapa en balans mellan visuellt tilltalande förpackningar och kvalitetsaspekter förknippade med produktskydd. Vi försöker alltid minska förpackningsstorlekarna och använda återvinningsbara material där det är möjligt.

CO2-minskning

Energi används i de olika produktionsstegen för att ta fram choklad, såsom uppvärmning, kylning och transport. Detta kan leda till utsläpp av växthusgaser. Vi har en ambition att utveckla ett vetenskapligt baserat mål för utsläpp från hela vår värdekedja med ett långsiktigt mål för att bli klimatneutrala.