Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unika med Lindt -

1. Den allra finaste kakaon

Lindt choklad är inte vilken choklad som helst. Läs vidare för att upptäcka hemligheterna bakom vår chokladperfektion...

Den finaste kakaon

Filosofin om kakaobönan till färdig produkt säkerställer att vår choklad alltid har en fantastisk smak. Denna filosofi gör att våra Lindt chokladmästare kan noggrant välja ut kakaobönor av högsta kvalitet från världens mest kända kakaoregioner. Lindt & Sprungle brinner för att bygga en hållbar leveranskedja och det är även anledningen till varför vi grundade vårt hållbarhetsprogram, Lindt & Sprungli Farming Program. 

Vi är stolta över att vara en av de få chokladtillverkarna som har fullständig kontroll över varje steg i produktionsprocessen. Detta innebär att vi alltid vet att våra produkter skapas med stolthet, passion och expertis hela vägen från kakaoböna till chokladkaka (eller pralin eller tryffel såklart!)

Master Chocolatier holding cocoa beans.

Lindt & Sprüngli Farming Program

På Lindt & Sprüngli bryr vi oss. Inte bara om kvaliteten på vår choklad - utan vi bryr oss även om våra bönder och deras samhällen. Det är därför vi grundade vårt hållbarhetsprogram för våra odlare. Detta otroliga initiativ gjorde det möjligt för oss att implementera ett system som låter oss spåra och verifiera varje kakaoböna för att säkerställa att vi bara använder de absolut finaste råvarorna i vår choklad. Dessutom kan vi även arbeta direkt med våra kakaobönder för att hjälpa dem och deras samhällen. Vi är stolta över att vara en "bean to bar" -producent och kommer att fortsätta använda vår passion för choklad för att bygga en mer rättvis och hållbar värld. 

Hur vi väljer ut våra kakaobönor

På Lindt & Sprüngli är vi hängivna att välja ut och blanda bara de finaste, hållbart inköpta kakaobönorna från de bästa kakaoregionerna runt om i världen.

 Smaken på en kakaoböna beror på många olika faktorer, däribland: var den växer, tiden på året, miljön och skördningsprocessen. Vi ser det unika i varje kakaoböna och hanterar dem utefter deras olika behov.

Vår choklad är ett resultat av många års arbete och engagemang för att skapa de bästa recepten - som alltid kommer att förbli en hemlighet. Vi har bemästrat konsten att skapa choklad med välsmakande mästerverk som ger minnesvärda chokladstunder.


A bag of cocoa beans.

Våra fyra olika typer av kakaobönor

Criollo - En mycket uppskattad kakaoböna som skördas endast av chokladproducenter som skapar lyxig choklad. Denna sällsynta böna står för bara en bråkdel av världens kakaoskörd och ger chokladen en vackert aromatisk ton.

Trinitario - En hybrid av de aromatiska criollobönorna och mer jordnära kakaosorter. Denna böna har fått sitt namn efter Trinidad som är dess ursprungsplats. Trinitario ger vår choklad dess fina, fylliga, smak.

Forastero - En snabbt växande, variation av kakaobönan som är den vanligaste sorten, den utgör även cirka 90% av världens kakao. Forastero ger chokladen en robust, jordnära underton. 

Nacional - En otroligt sällsynt genetisk blandning av Forastero, Criollo och Trinitario Cocoa (på Lindt har vi skapat vår egna unika blandning) Denna ecuadorianska sort ger chokladen en rik och blommig smak. 

Lite fakta om kakao

400

Antalet kakaobönor som det tar att skapa ett kilo choklad.

 

40

Genomsnittligt antal kakaobönor i en enda kakaofrukt.

 

 

1000

Ungefärligt antal kakaobönor som ett kakaoträd producerar varje år.

 

3 grunder för att få till ett blomstrande kakaoträd

Lindt & Sprünglis "bean to bar" -filosofi börjar vid odlingen. Här ser vi till att kakaoträden har de perfekta förhållandena för att de ska kunna blomstra och producera de finaste kakaobönorna för vår lyxiga choklad:

Varmt väder: kakaoträden trivs i höga temperaturer - de optimala förhållandena varierar mellan 18 och 32 grader celsius.  

Ordentligt med regn: vattning genom tillräckligt med regn är den viktigaste klimatfaktorn för att träden ska växa bra.

Gott om skugga: kakaoträd blomstrar i sin naturliga miljö - Amazonas regnskogen - där de är omgivna av naturlig skugga.


Cocoa tree in the rainforest.Cocoa tree in the rainforest.

"Den unika smaken av Lindt-choklad kommer från ett noggrant urval och blandning av kakaobönor med hög kvalitet från världens bästa regioner."

- Lindt Master Chocolatier

Var kommer kakaobönor ifrån? Ta en titt inuti kakaofrukten...

Diagram of the inside of a cocoa pod.Diagram of the inside of a cocoa pod.

Kakao nib

 
Kakaonibs är choklad i sin renaste form. Det är de bitar som kvarstår efter att kakaobönorna har torkats, jästs och tagits bort från sina skal.

 

Avsluta med perfektion

Unik rostning och valsning