Your company account is blocked and you cannot place orders. If you have questions, please contact your company administrator.

Det unika med Lindt - 4. Bara de finaste ingredienserna

Lindt choklad är inte som vilken choklad som helst. Läs vidare för att upptäcka hemligheterna bakom vår chokladperfektion…Vi bryr oss om kvalitet

På Lindt & Sprüngli anser vi att choklad av hög kvalitet bara kan göras av högkvalitativa ingredienser. Vi tillämpar denna filosofi för varje ingrediens i våra recept, allt från att noggrant välja ut kakaobönor av hög kvallitet från de mest välkända kakaoplantagen, till att resa världen runt för att hitta de bästa ingredienserna för våra chokladmästerverk.

Varför gör vi allt detta? På Lindt & Sprüngli är vi måna om att producera perfektion hela vägen från "kakaoböna till färdig produkt" - med ett stort engagemang och passion i varje steg av processen.

Hazelnuts covered with melted milk chocolate

Våra egna Lindt chokladmästare tar ständigt fram nya smakkombinationer där de matchar olika ingredienser för att få fram vår choklads unika smak. Varje ingrediens undersöks alltid noggrant och kommer från de allra finaste producenterna runt om i världen.

Nötter

Choklad och nötter är ju en klassisk kombination. Vi köper alla våra nötter från världens mest prestigefyllda gårdar såsom hasselnötter från Piemonte i Italien och rostar dem sedan till perfektion.

Frukt

Att kombinera frukt med choklad öppnar upp en helt ny värld av olika smakkombinationer - allt från frisk apelsin till saftiga hallon gör att vi kan skapa chokladprodukter som är lika innovativa som de är utsökta.

Kryddor

Våra Lindt chokladmästare experimenterar med att lägga till diskreta toner av de allra finaste kryddorna - såsom rosa pepparkorn, chili och fleur de sel - för att skapa en ännu mer fantastisk smakupplevelse.

 


Map of where Lindt's ingredients come from.Map of where Lindt's ingredients come from.

Så rostar vi våra nötter

På Lindt & Sprüngli rostar vi våra nötter hos oss - till skillnad från andra chokladvarumärken som använder sig av en extern part för detta steg. Våra Lindt chokladmästare som är experter har förfinat denna process under åren där de har kombinerat sina sinnen och skicklighet för att kunna avgöra exakt när nötterna har blivit perfekt rostade innan de slutligen kombineras med vår lyxiga choklad för en oöverträfflig smakkombination.
 
Diagram of the roasting process.Diagram of the roasting process.

Bern

Bern
Substantiv:
Platsen där conching uppfanns. Bern är också huvudstaden i Schweiz och är även med i listan av UNESCOs världsarv.

"Med sina otroligt fina kristaller och mest utsökta smak höjer Fleur de Sel smakprofilen på vår choklad på ett mycket vackert sätt."

 

- Lindt Master Chocolatier.


Conching - en uppfinning från Lindt

Avsluta med perfektion