0

The LINDT Difference

Jakten på den perfekta chokladen kan endast uppnås med ingredienserna passion, konst och expertis i en fulländad kombination. Och givetvis LINDTs chokladmästarexpertis. LINDTs chokladmästare har 165 år av erfarenhet och kunskap i hur man förfinar varje steg i chokladtillverkningsprocessen.

 

Den finaste kakaon

LINDTs historia börjar med kakaobönan. Den handplockas från de finaste plantagerna världen över i Ecuador, Madagaskar, Ghana och Karibien. LINDT-chokladen innehåller världens bästa kakaobönor – Criollo och Trinitario.

 

Rostning

LINDTs chokladmästare har utvecklat en speciell rostningsprocess där man rostar varje kakaoböna tills den uppnår en optimal smakkaraktär, och blandar sedan dem till perfektion med LINDTs speciella, finstämda smaker som resultat. De mals i flera steg till fina partiklar som ger LINDT dess fina konsistens. Ju finare partiklar, desto lättare smälter chokladen.

Finest cocoa

Roasting

Conching

Ingredients beyond cacao

Finishing

Conchingsprocessen

1879 uppstod det en revolution inom chokladtillverkningen när Rodolphe Lindt själv uppfann den numera så kända conchningsprocessen. Conchningsprocessen är en lång process av intensiv blandning, vispning och luftning av het flytande choklad. Resultatet är en fin och slät konsistens som ger LINDT-chokladen dess fantastiska smältningsförmåga och kvalitet.

Ingredienser som når bortom kakaon

 

LINDTs chokladmästare letar hela tiden efter något som ytterligare kan förstärka den smältande upplevelsen i munnen och flyttar gärna gränserna för nya smakkombinationer.

 

Finish

Den perfekta tempereringsmetoden som används av LINDTs chokladmästare ger chokladen dess aptitretande och glänsande yta – och det där speciella ljudet när den bryts. Inget undgår chokladmästarens tränade öga.

 

Våra fina recept