0

Choklad & Te

Te och choklad bjuder in till en hel värld av förföriska och spännande smakkombinationer. De många smaker som kännetecknar både te och choklad tar dig med på njutningsfull resa under vilken du får använda alla dina sinnen.

Steg-för-steg-guide till te- och chokladprovning

När du har tillagat en perfekt och väldoftande kopp te är det dags att utforska hur teet smakar tillsammans med chokladen. För att du ska få ut så mycket som möjligt av smakerna när du kombinerar te med choklad börjar du med att ta en klunk te som du låter sprida sig till smaklökarna längst bak i munnen. Se till att andas rätt (ut genom näsan, in genom munnen) så att du har möjlighet att fånga teets alla smaknoter. Gurgla runt vätskan i munnen och svälj. Ta sedan en tugga av chokladen.

 

Processen höjer temperaturen i munnen och gör så att chokladen smälter fort och jämnt, vilket i sin tur gör att du kan känna te- och chokladsmakerna tillsammans. När chokladen har ett högt innehåll av kakao vänder du på processen och äter chokladen innan du smakar på teet. Den höga kakaohalten mjukas upp av det varma teet och alla smaker och nyanser förstärks.

Visste du att…

Teet blir krämigt när det kallnar. Detta innebär att vätskan blir lite grumlig, som om du hade tillsatt en skvätt mjölk. Te som har blivit krämigt ska inte användas när du kombinerar det med choklad, eftersom smaken har förändrats och smakerna inte längre kommer till sin rätt.