0

Choklad & Kaffe

Med kaffets överflöd av smak karaktärer och så många utsökta Lindt Excellence smaker att prova,   så är potentialen oändlig för underbara kaffe- och chokladupplevelser

Guide till kaffe- och chokladprovning

Gå in i upplevelsen med ett öppet sinne. Börja redan vid förpackningens utseende, lyssna till ljudet som hörs när du öppnar chokladen, och den allra första aromen som frigörs när omslagspapperet är borttaget.

Stoppa en tesked full med kaffe i munnen. Se till att fördela vätskan jämnt i munnen så att du kan upptäcka och utforska varje smaknot.

Dofta lite på chokladen och insup aromen innan du lyssnar till ljudet av choklad som bryts. Låt en liten bit smälta sakta i munnen. För att kunna ta in hela smaksensationen ska du andas in genom munnen och ut genom näsan.
Utforska aromen, konsistensen och hur lång tid det tar för chokladen att smälta. När du har svalt chokladen utforskar du eftersmaken i munnen.

 

Ta genast en slurk kaffe till och känn hur smakerna blandar sig med chokladen du just avnjutit. Kompletterar eller bryter de olika smakerna och dofterna mot varandra? Eller förstärker de kanske varandra?