0
Varm choklad
4-6
LINDT EXCELLENCE 70%
15-30 minuter
Enkel

Filmen Chocolat inspirerade LINDTs chokladmästare att skapa den här fantastiska varma chokladen.

1 liter mjölk
1 vaniljstång, delad, 1 kanelstång
3/4 tsk svartpepparkorn (hela)
2 x 100 g LINDT Excellence 70%, hackad

 

1

Värm mjölken

  • Värm mjölken tillsammans med kryddorna tills att den når kokpunkten (får ej börja koka).
2

Tillsätt chokladen

  • Tillsätt den smälta chokladen och vispa till en slät smet.
3

Avlägsna från värmen

  • Avlägsna från värmen och låt stå i cirka 25 minuter för att frigöra kryddornas arom.
4

Servera

  • Värm upp drycken före servering.
Excellence 70% 100g

Excellence 70% 100g

Innehåller 70% kakao och har en rik och intensiv karaktär. I början är smaken något bitter med en välbalanserad syra, sedan avrundas den i en blommig ton med inslag av vanilj.