0
Tarteletter med bär och chokladkräm
6-8
LINDT Excellence 70%
30-45 minuter
Svår

En äkta choklad- och bärdröm! De här tarteletterna är fyllda med bär och täckta med ljus chokladkräm.

1,5 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
1 dl florsocker
50 g mjuk färskost
50  mjukt smör
500 g mixade bär
3 msk apelsinlikör
2 msk vaniljsocker

 

1,25 dl mjölk
1,25 dl grädde
100g LINDT Excellence 70%
2 ägg
20 g chokladpuddingspulver
En nypa salt
0,5 dl strösocker

 

1

Blanda mjölet

  • Blanda mjöl, kakaopulver, mjukost och smör och knåda till en mjuk och slät smet. Svep in i plastfolie och ställ i kylskåp i en timme.



2

Tvätta bären

  • Tvätta bären. Tillsätt lite likör och vaniljsocker till bären och låt dem suga upp vätskan.
3

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 200°C.
  • Lägg degen på ett mjölat underlag, knåda ut den till en rulle och skär ut cirka 10 cm stora bitar.
  • Lägg rundningarna i en smörjd och lätt mjölad tartelettform.
  • Grädda i ugnen i cirka 12-14 minuter.



4

Separera äggen

  • Separera äggen.
  • Bryt chokladen i små bitar.
  • Blanda äggula, mjölk och chokladpuddingspulver.
  • Värm grädden och tillsätt till mjölkblandningen.
  • Låt koka i cirka 30 sekunder samtidigt som du rör oavbrutet.
  • Häll upp krämen i en skål, rör ner chokladbitarna och låt smälta.



5

Strö över salt

  • Strö lite salt på äggvitan och vispa tills denna har stelnat och tillsätt sedan lite socker i taget medan du fortsätter att vispa.
  • Vänd ner äggvitan i krämen och blanda noggrant.



6

Fördela bären

  • Fördela bären i tartelettformen och täck över med en sked kräm.
  • Grädda i ugnen i cirka 1/2-1 minut.
  • Servera tarteletterna varma, garnerade med ett tunt lager strösocker.