0
Stracciatellamousse
LINDT Excellence White Vanilla
15-30 minuter
Enkel

Stracciatellamousse är inspirerat av den klassiska italienska glassmaken och kombinerar krämig vit choklad med stråk av mörk kakao. En alldeles underbar upplevelse!

3 x 100 g LINDT EXCELLENCE White Vanilla
1 chokladkaka (100 g) Lindt EXCELLENCE 85% Mild, hackad
3 matskedar (45 ml) rom
4,75 dl vispgrädde
4 äggulor

 

1

Smält chokladen

  • Smält den hackade vita chokladen, tillsätt romen och rör till en jämn smet.
  • Tillsätt lite varmt vatten om smeten är för tjock eller stel.
  • Ställ åt sidan.



2

Vispa grädden

  • Vispa grädden i en separat skål och ställ in i kylskåpet.
3

Vispa äggen

  • Vispa äggulorna i en separat skål.


4

Tillsätt den vita chokladen

  • Tillsätt den vita chokladen till äggulorna och blanda väl.
5

Blanda i grädden

  • Blanda i vispgrädden.



6

Blanda i chokladen

  • Blanda i den krossade mörka chokladen.



7

Lägg i en skål

  • Lägg i en skål eller på separata tallrikar och täck med plastfolie.



8

Kyl ner

  • Förvara i kylskåp över natten (minst 6 timmar).