0
Praliner med lime & lakrits
20 bitar
LINDT Dessert 70% Bakchoklad
45-60 minuter
Svår

Recept från Homemade Stockholm

blogg.alltommat.se/homemadestockholm/

  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 dl vispgrädde
  • 240 g vit choklad
  • 0,75 grädde
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk honung
  • 200 g mjölkchoklad
  • 1 tsk lakrispulver
  • 1 skrapa (spackelskrapa)
  • 1 pralinform av hård plast
  • 255g mörk choklad
  • 70g mörk choklad i en separat bunke
1

Lime- och citrontryffel

  • Tvätta och skala limen och citronen med en potatisskalare. Försök undvika det vita under skalet som kan vara beskt.
  • Koka upp grädden med skalen, ta av från värmen och låt det stå och dra ca 10 minuter.
  • Finhacka den vita chokladen, koka upp grädden igen sila av skalen och häll över den vita chokladen. Rös om tills den smält.
  • Håll över i en spritspåse och låt stelna till en spritsbar tryffel.
2

Lakritstryffel

  • Koka upp grädde, honung och smör.
  • Hacka chokladen och häll den varma grädden över chokladen.
  • Låt stå och smälta någon minut innan du försiktigt rör runt och smaksätter med lakritsen.
3

Pralinskal

Temperera mörk choklad så här:

  • Smält 255 g mörk choklad över ett vattenbad. Låt den komma upp i en temperatur över 47 grader.
  • Kyl ner den varma chokladen med 70 g mörk choklad och rör tills den kommer ner till en temperatur av 31-32 grader.
  • Häll chokladen över pralinformen, se till att alla fack är fyllda med choklad. Ha ett bakplåtspapper under.
  • Lyft upp pralinformen och skaka formen och slå på den så att alla luftbubblor som kan finnas längst ned i facken.
  • Vänd pralinformen upp och ned och håll den snett över bunken så att överflödig choklad rinner ut, skrapa bort överflödig choklad från formen och låt chokladen stelna (du kan skynda på den genom att ställa den i frysen 5 minuter)

Fyll pralinskalen med citron-limefyllningen och lakrisfyllningen.

  • Smält den överflödiga chokladen som finns kvar i bunken till 32 grader. Häll över pralinformen och skrapa bort överflöd av choklad.
  • Låt stelna, eller låt stelna snabbt i frysen 5 minuter.
  • Vänt pralinformen upp och ned och knacka på formen med en sked om de inte släpper från formen direkt.
Excellence White Vanilla 100g

Excellence White Vanilla 100g

Lindt Excellence White Vanilla Chokladkaka är en lyxigt slät och krämig vit choklad med äkta vanilj.
Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Pröva Lindt Dessert 70% - en mörk premiumchoklad som är perfekt anpassad för matlagning och bakning.
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

Lindt Excellence Extra Creamy mjölkchokladkaka är en sann njutning när den sakta smälter på tungan.