0
NO BAKE – CHOCOLATECHEESECAKE
10-12
Lindt Excellence 70%
30-45 minuter
Enkel

Vinnare av Smakboxen & Lindts Choklads inspiratörstävling 2018.

Juryns motivering: Ett tidlöst bakverk som passar för alla tillfällen. Simona - cookiesandsweets.se - har på ett tekniskt sätt använt Lindt choklad i bakelsen och låtit kreativiteten komma fram utan att uppfattas som svårt.

 

 

  • 1 paket Oreokex finkrossade
  • 8 msk smält smör
  • 300 g Lindt Excellence 70%
  • 500 g färskost naturell typ Philadelphia
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl muscovadosocker eller sirap
  • vaniljsocker
  • 1 msk osötad mörk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • kakao och riven choklad att toppa med innan servering
1

Botten:

INSTRUKTIONER:

 

  1. Klä botten och väggarna av en rund form, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
  2. Blanda kexen med smöret till en grynig och blöt massa.
  3. Tryck ut i kexblandningen i formen. Använd baksidan av en matsked eller botten på ett glas.
  4. Ställ i frysen under tiden du gör cheesecakekrämen.

 

 

 

2

Cheesecakekräm:

INSTRUKTIONER:

 

  1. Smält chokladen i mikro i ca 20-30 sekunder åt gången, rör i emellan. Ställ åt sidan.
  2. Vispa färskosten luftigt.
  3. Tillsätt strösocker, muscovadosocker, vaniljsocker och kakao och vispa jämt.
  4. Under fortsatt vispning tillsätt vispgrädde.
  5. Vänd sist i chokladen. Rör om tills du får en jämn kräm.
  6. Häll cheesecakekräm i formen med kexbotten i och jämna till ytan. 
  7. Ställ kallt ett par timmar eller över natten.
  8. Sikta över kakao eller toppa med riven choklad precis innan servering.

 

 

 

Excellence 70% 100g

Excellence 70% 100g

Innehåller 70% kakao och har en rik och intensiv karaktär. I början är smaken något bitter med en välbalanserad syra, sedan avrundas den i en blommig ton med inslag av vanilj.