0
Milkshake med iskall choklad och banan med varmt kokosskum
4
LINDT Excellence 70%
45-60 minuter
Medium

150g LINDT Excellence 70%
7,5 dl kokosmjölk, osötad
Frön från 1 vaniljstång
1,25 dl socker
2 mogna bananer

 

1

Bryt chokladen

  • Bryt chokladen i små bitar.
  • Värm kokosmjölken tillsammans med vaniljfröna och strösockret. Spara 2,5 dl av mjölkblandningen.
  • Avlägsna kastrullen från värmen, tillsätt de små chokladbitarna till den kvarvarande kokosmjölkblandningen (5 dl) och blanda tills chokladen har smält.
  • Ställ blandningen i frysen i cirka 1 timme. Rör lite då och då.



2

Skala

  • Skala bananerna och skär dem i bitar.
  • Tillsätt till den iskalla choklad-kokosblandningen och blanda till en jämn och slät konsistens.
  • Häll upp milkshaken i fyra glas.

     
3

Värm igen

  • Värm upp resterna av kokosmjölksblandningen i en lite högre kastrull.
  • Mixa till skum med en handmixer.
  • Fördela skummet jämnt över choklad- och kokosshaken i varje glas med hjälp av en sked.