- 2-3 bananer
- 2,5 dl vispgrädde (mjölkfri)
- En skvätt florsocker att vispa ned i grädden (valfritt men gör grädden lite fastare)
- Dinkelpuffar eller Karamelliserade nötter (valfria nötter + 1 dl socker/florsocker)
- Riven, mörk, choklad Lindt 70%
Vegansk bananpaj från dagsattvakna.for.me Matilda Svensson.
Gör så här:
Börja göra kolasåsen, du vill att den ska svalna.
1. Koka ihop grädde, sirap, socker och vaniljpulver. Låt det koka på låg värme i ca 15 min. Det ska bli en härlig kolafärg, och tjockna något.
2. Ta sedan bort kolasåsen från plattan och rör ner smör och eventuellt lite havssalt. Låt detta stå i kylen.
3. Smält smör till bottenlagret, smula sedan ner digestivekex. Pressa ner detta i en form.
4. Toppa digestivekexbotten med kolasås.
5. Skiva sedan på bananer, och önskad mängd dinkelpuffar alternativt karamelliserade nötter.
6. Att karamellisera tar ca fem minuter. Lägg nötterna i en stekpanna tillsammans med 1 dl socker och låt sockret smälta. Låt sedan nötterna svalna.
7. Häll över vispad grädde.
8. Toppa med dinkelpuffar/ Karamelliserade nötter och riven choklad.
Låt pajen stå i kylen ett par timmar, helst över natten, så blir den som godast!
*För glutenfritt alternativ så finns glutenfria digestivekex att köpa i de flesta matbutiker. Byt då även ut dinkelpuffar mot valfritt glutenfritt ”crunch”, välj då nötterna.
Excellence 70% 100g
1 reviews | Lägg till en recension