0
Klassiska chokladbrownies
For 4 to 6 people
LINDT bakchoklad
15-30 minuter
Enkel

Alla har sitt favoritrecept på brownies. Här kommer ett från Lindts chokladmästare. Hur brownien blir beror inte bara på ingredienserna utan även på hur länge den gräddas.

75 g smör
3 x 300 g LINDT Excellence 70%, hackad
3 ägg
1,8 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
2,4 dl hackade valnötter
2 dl mjöl

 

 

1

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 180°C.



2

Smörj

  • Smörj en fyrkantig bakform (20 x 20 cm) och klä med bakplåtspapper.
3

Smält chokladen

  • Smält den hackade chokladen och smöret i en kastrull över låg värme eller i mikrovågsugn (mellanläge i 15-sekundersintervaller, rör mellan intervallerna). Rör konstant.
4

Ta bort från värmen

  • Ta bort från värmen och låt svalna.
5

Blanda

  •  Vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt.
6

Tillsätt den smältande chokladen

  • Tillsätt den smälta chokladen och vispa försiktigt med en handvisp eller med elvisp inställd på lågt varvtal.
7

Tillsätt mjölet

  • Tillsätt mjölet och valnötterna och blanda ihop.
8

Häll över blandningen

  • Häll blandningen i den förberedda formen och grädda i cirka 20 minuter.
9

Förvara

  • Förvara i en lufttät behållare.