0
Klassiska chokladbrownies
For 4 to 6 people
LINDT bakchoklad
15-30 minuter
Enkel

Alla har sitt favoritrecept på brownies. Här kommer ett från Lindts chokladmästare. Hur brownien blir beror inte bara på ingredienserna utan även på hur länge den gräddas.

75 g smör
3 x 300 g LINDT Excellence 70%, hackad
3 ägg
1,8 dl strösocker
1 tsk vaniljextrakt
1/2 tsk salt
2,4 dl hackade valnötter
2 dl mjöl

 

 

1
  • Värm ugnen till 180°C.



2
  • Smörj en fyrkantig bakform (20 x 20 cm) och klä med bakplåtspapper.
3
  • Smält den hackade chokladen och smöret i en kastrull över låg värme eller i mikrovågsugn (mellanläge i 15-sekundersintervaller, rör mellan intervallerna). Rör konstant.
4
  • Ta bort från värmen och låt svalna.
5
  •  Vispa ihop ägg, socker, vanilj och salt.
6
  • Tillsätt den smälta chokladen och vispa försiktigt med en handvisp eller med elvisp inställd på lågt varvtal.
7
  • Tillsätt mjölet och valnötterna och blanda ihop.
8
  • Häll blandningen i den förberedda formen och grädda i cirka 20 minuter.
9
  • Förvara i en lufttät behållare.