0
Kladdkaka med sega kanter
LINDT Dessert 70% Bakchoklad
15-30 minuter
Medium

Recept från Homemade Stockholm blogg.alltommat.se/homemadestockholm/

  • 75 g brynt smör
  • 0,5 dl neutral olja, typ rapsolja
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 2 ägg
  • 2/3 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • Tillbehör:
    grädde
    färska hallon
1
  • Värm ugnen till 150 grader.
  • Smöra och bröa en form med löstagbara kanter. Jag hade en form som var 18 cm i diameter, använder du en större (24 cm) bör du korta gräddningstiden något.
  • Bryn smöret, koka det tills det tystnar och doftar nötig kola.
  • Hacka chokladen och låt chokladen smälta i det brynta smöret.
  • Häll i oljan.
  • Vispa muscovadosocker, strösocker och ägg tjockt och fluffigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll smörchokladen i äggblandningen och sikta i de torra ingredienserna. Vänd försiktigt runt med en slickepott.
  • Häll i formen och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Håll koll på kakan, alla ugnar gräddar olika i min ugn blev den perfekt på 150 grader varmluft i 17 minuter.
  • Servera den kall eller ljummen med en klick lättvispad grädde och gärna några hallon till.
Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

39,90 kr