0
Kladdkaka med mjölkchokladmaräng
8-10
Excellence Extra Creamy 100g
30-45 minuter
Medium

Underbar kladdkaka bakad med Excellence Extra Creamy!

150 g smör

50 g Lindt Excellence Extra Creamy

2 ägg

1.5 dl strösocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

4 ägg

1.5 dl strösocker

100 g Lindt Excellence Extra Creamy

1

Kladdkaka:

Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en form med löstagbarkant, 22 cm. 

·         Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme, ställ åt sidan. 

·         Rör ihop ägg och strösocker och tillsätt sedan de torra ingredienserna. 

·         Rör ner smöret och arbeta ihop en slät smet. 

·         Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca.20 minuter. 

Tag ut och låt svalna helt i kylskåp.

2

Mjölkchokladmaräng:

·         Vispa upp ägg och hälften av strösockret till ett hårt fluff, i en assistent eller med elvisp. 

·         Tillsätt sedan resterande socker lite i taget under konstant vispning. 

·         Smält chokladen och ringla ner den i marängen. 

·         Bred marängen på kakan och grädda kakan i ugnen på 200°C i ca.5 minuter, tills marängen fått lite färg.

·         Serveras direkt. 

Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

Lindt Excellence Extra Creamy mjölkchokladkaka är en sann njutning när den sakta smälter på tungan.