0
Hallon- och chokladhjärtan
LINDT Excellence 70%
45-60 minuter
Svår

Hallon och choklad! Underbart!

3 ägg
0,9 dl strösocker
1 dl vetemjöl
5 msk chokladpulver
100 g smält LINDT Excellence 70%
Cirka 50 g florsocker blandat med 2-3 msk hallonsnaps för att mjuka upp kexen.

 

3 gelatinblad
0,5 dl mjölk
Frön från 1 vaniljstång
250 g kvarg
2 äggvitor
En nypa salt
6 msk socker
1,5 dl halvvispad grädde

 

200 g frysta hallon
2 gelatinblad
Cirka 500 g färska hallon

 

1

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 180°C.
  • Blanda ägg och socker i en skål och vispa till ett skum i cirka 5 minuter.
  • Tillsätt chokladpulvret till mjölet och blanda ihop med den smälta chokladen.
  • Vänd ner i den skummiga blandningen. Fyll hjärtformen med chokladkexsmeten och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter.
  • Låt kexblandningen svalna i kakformen.

2

Så gör du krämen

  • Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  • Värm mjölken tillsammans med vaniljfröna.
  • Krama ur gelatinbladen, lös upp dem i mjölken och blanda ner i kvargen.
  • Tillsätt en nypa salt till äggvitan och vispa tills den är stel.
  • Tillsätt sockret lite i taget till äggvitan medan du vispar.
  • Blanda ner vispgrädden och sedan den skummiga äggblandningen i vaniljkvargsmixen.
  • Fördela moussen över kexbasen och låt stå i kylskåp i cirka 2 timmar.



3

Frys

  • Lägg de frysta hallonen i en kastrull och tillsätt 0,5 dl vatten.
  • Låt koka svagt i 10 minuter.
  • Sila ner saften från hallonen i en skål.
  • Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter, krama ur och lös upp i den varma hallonsaften.



4

Lägg på hallonen

  • Lägg de färska hallonen ovanpå kvargkrämen, häll över hallonsaften och låt stå i kylskåp i ytterligare 1 timme.
  • Avlägsna försiktigt kakan från formen med hjälp av en kniv.