0
Crème brûlée med vit choklad
6
LINDT Excellence White Vanilla
30-45 minuter
Medium

Stick hål på det knapriga sockerlocket och njut av den krämiga doften.

475 ml vispgrädde
5 äggulor
0,9 dl strösocker
En nypa salt
100 g LINDT EXCELLENCE White Vanilla, hackad
Vitt socker till locket, cirka 1 tsk per form

 

1

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 150°C.



2

Placera ut 6 formar

  • Placera 6 formar på en bakplåt som är djup nog att kunna rymma vatten som når upp till halva kanten på formen.



3

Vispa

  • Vispa ihop äggulor, socker och salt i en värmetålig skål.



4

Värm

  • Värm upp vispgrädden och låt den sjuda lätt och tillsätt den hackade chokladen: vispa tills chokladen har smält helt.



5

Långsamt

  • Häll långsamt den varma krämen över äggulorna och vispa oavbrutet.



6

Häll över

  • Häll över blandningen i formarna på bakplåten och placera i ugnen.
  • Fyll långpannan med varmt vatten tills det når upp till halva formen. Den här metoden gör att vattnet inte skvimpar över i crème brûlée-blandningen.



7

Grädda

  • Grädda i 30-35 minuter.



8

Ta bort från värmen

  • Ta bort från ugnen, låt svalna och ställ i kylskåp.
  • Receptet kan förberedas dagen innan det ska serveras.