0
Chokladtryfflar
LINDT Excellence 70%
15-30 minuter
Enkel

Lyxiga och läckra små bitar gjorda på en blandning av choklad och grädde, så kallade ganaches. Överraska dina vänner med din egen signaturtryffel!

    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence Extra Creamy, hackad
    1 msk mjukt smör

 

 

    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence 70%, hackad
    1 msk mjukt smör
    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence White Vanilla, hackad
    1 msk mjukt smör

 

 

1

Värm grädden

  •  Koka upp grädden, tillsätt hackad choklad och avlägsna kastrullen från värmen.
2

Rör och vispa

  • Rör eller vispa tills chokladen har smält.
3

Endast för mjölkchokladtryfflar

  • Endast för tryfflar på mjölkchoklad eller mörk choklad. Rör i smöret tills ganachen är jämn och slät.
4

Häll över i en skål

  • Häll över i en skål och täck över med plastfilm. Se till att plasfolien har kontakt
    med ganachens fulla yta.
5

Kyl ner

  • Ställ i kylskåp över natten eller tills ganachen har antagit en fast form.
6

Forma tryfflarna

  • Använd en melonskärare, liten glasskopa eller tesked.
  • Rulla ganachen till en boll och lägg på bakplåtspapper.
  • Rulla bollen i osötat kakaopulver.

 

Excellence 70% 100g

Excellence 70% 100g

24,90 kr
Excellence White Vanilla 100g

Excellence White Vanilla 100g

24,90 kr
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

24,90 kr