0
Chokladtryfflar
LINDT Excellence 70%
15-30 minuter
Enkel

Lyxiga och läckra små bitar gjorda på en blandning av choklad och grädde, så kallade ganaches. Överraska dina vänner med din egen signaturtryffel!

    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence Extra Creamy, hackad
    1 msk mjukt smör

 

 

    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence 70%, hackad
    1 msk mjukt smör
    0,6 dl vispgrädde
    150 g LINDT Excellence White Vanilla, hackad
    1 msk mjukt smör

 

 

1

Värm grädden

  •  Koka upp grädden, tillsätt hackad choklad och avlägsna kastrullen från värmen.
2

Rör och vispa

  • Rör eller vispa tills chokladen har smält.
3

Endast för mjölkchokladtryfflar

  • Endast för tryfflar på mjölkchoklad eller mörk choklad. Rör i smöret tills ganachen är jämn och slät.
4

Häll över i en skål

  • Häll över i en skål och täck över med plastfilm. Se till att plasfolien har kontakt
    med ganachens fulla yta.
5

Kyl ner

  • Ställ i kylskåp över natten eller tills ganachen har antagit en fast form.
6

Forma tryfflarna

  • Använd en melonskärare, liten glasskopa eller tesked.
  • Rulla ganachen till en boll och lägg på bakplåtspapper.
  • Rulla bollen i osötat kakaopulver.

 

Excellence 70% 100g

Excellence 70% 100g

Innehåller 70% kakao och har en rik och intensiv karaktär. I början är smaken något bitter med en välbalanserad syra, sedan avrundas den i en blommig ton med inslag av vanilj.
Excellence White Vanilla 100g

Excellence White Vanilla 100g

Lindt Excellence White Vanilla Chokladkaka är en lyxigt slät och krämig vit choklad med äkta vanilj.
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

Lindt Excellence Extra Creamy mjölkchokladkaka är en sann njutning när den sakta smälter på tungan.