0
Chokladmuffins med smuldeg och rabarber
8-10
LINDT Excellence 70 %
15-30 minuter
Medium

1,8 dl mjöl
0,8 dl strösocker
50 g kallt smör (osaltat)

200g LINDT Excellence 70%
250 g rabarber
2 ägg
1,25 dl florsocker
2 dl mjölk
1 dl solrosolja
En nypa salt
Frön från 1 vaniljstång
3 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

1

Blanda

  • Blanda mjöl, socker och smör och knåda till en smuldeg.
  • Skala rabarbern och skär i små bitar.
  • Placera ut muffinsformar på en bakplåt.
  • Bryt chokladen i små bitar och smält över vattenbad.
2

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 180˚C.
  • Blanda ägg, socker, mjölk, olja, en nypa salt och fröna från vaniljstången i en stor skål.
  • Tillsätt hälften av den smälta chokladen (100 g) och rör ner ordentligt.
  • Blanda mjöl och bakpulver med kakao och sila ner i blandningen.
  • Vänd blandningen försiktigt med en stor sked.
3

Häll smeten

  • Häll smeten i muffinsformarna.
  • Tryck ner rabarberbitarna i degen och sprid över smuldegen innan du gräddar i ugnen i 20-25 minuter.
4

Låt svalna

  • Låt muffinskakorna svalna innan du täcker över dem med resten av den smälta chokladen (100 g).