0
Chokladmousse på bädd av curry och frukt
4
LINDT Excellence 70%
45-60 minuter
Svår

En fruktig chokladversion av den klassiska curryrätten!

3 gelatinblad
4 dl kokosmjölk
0,8 dl strösocker
50 ml kokoslikör (Batida de Coco).
1 mogen mango
1 mogen banan
Saften från 3 limefrukter
1,1 dl florsocker
2 tsk currypulver
1, 5dl vispgrädde
200g LINDT Excellence 70%
150 g äggvita
4 msk rostade och saltade macadamianötter

 

1

Mjuka upp gelatinbladen

  • Mjuka upp gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
  • Blanda sockret med en tredjedel av kokosmjölken och låt småkoka på medelvärme i några minuter. 
  • Tillsätt kokoslikören och resten av kokosmjölken. Krama ur gelatinbladen väl och lös upp i den varma kokosmjölken.
  • Häll blandningen i 4 glas och låt stå i kylskåp i 3 timmar
2

Skala mango och banan

  • Skala mango och banan. Lossa försiktigt mangoköttet från kärnan och skär i kuber. Skär bananen i kuber. Blanda limejuicen med socker och curry och reducera till hälften vid kokning.
  • Tillsätt majsstärkelse uppblandad med lite kallt vatten för att binda såsen.
  • Låt såsen svalna och blanda sedan ner mango och banan.
  • Lägg blandningen på den fasta kokoskrämen i glasen.
3

Värm grädden

  • Värm grädden.
  • Bryt chokladen i små bitar och tillsätt den gradvis till grädden och låt smälta.
  • Tillsätt ovispad äggvita och blanda väl.
  • Häll i en behållare med tätt åtslutande lock. Stäng och skaka väl. Ställ behållaren i varmt vatten i cirka 10 minuter.
4

Häll över den varma chokladen

  • Häll den varma chokladkrämen över fruktcurryblandningen i varje glas och garnera med hackade nötter. Servera genast.