0
Chokladmousse
6-8
LINDT EXCELLENCE 70%
15-30 minuter
Svår

Om du tycker om att bjuda hem gäster ska du definitivt lägga det här receptet på minnet.

2 x 100 g chokladkakor LINDT EXCELLENCE 70% , hackad
100 g LINDT Bakchoklad, hackad
3 ägg, separerade
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk strösocker

 

1

Häll i hackade ingredienser

  • Häll i de hackade chokladbitarna i en skål och tillsätt mjölken.
  • Lös upp chokladen och mjölken över ett hett vattenbad (vattnet får inte koka).



2

Vispa äggulorna

  • Vispa äggulorna till ett skum.
  • Ta bort skålen från vattenbadet och rör ner äggskummet i chokladblandningen.
3

Vispa äggvitorna

  • Vispa äggvitorna tillsammans med sockret tills de har en stel och krämig konsistens.
  • Tillsätt till chokladblandningen och blanda väl.
4

Vispa grädden

  • Vispa grädden tills den har en tjock och krämig konsistens, och tillsätt till chokladblandningen (spara lite vispad grädde till garnering om du vill).



5

Häll i moussen

  • Häll moussen i en skål och täck med plastfolie.
  • Förvara svalt i cirka 1-5° över natten.



6

Serveringsförslag

  • Gör queneller (bullar) av moussen med hjälp av två dessertskedar (du kan även använda en glasskopa).
  • Lägg upp på desserttallrikar.
  • Garnera med vispad grädde och frukt.