0
Chokladglassbomb
4
LINDT EXCELLENCE Dark and Milk
30-45 minuter
Svår

Låt dig överraskas av en underbar glassdröm!

1 färdig kexbas 18 cm i diameter
 

1 ägg
2 msk vatten
100 g smält LINDT Excellence 70%
1,5 dl vispgrädde

 

1 ägg
2 msk vatten
100 g smält LINDT mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

 

2 dl mjölk
0,9 dl florsocker
Frön från 1 vaniljstång
3 äggulor
2 dl vispgrädde

 

3 äggvitor
En nypa salt
1,8 dl florsocker
50 g smält LINDT Excellence 70%

 

1
  • Mörkt lager: vispa äggulorna tillsammans med 2 msk vatten i en skål över en kastrull med hett vatten tills den är skummig.
  • Rör ner den smälta chokladen.
  • Avlägsna skålen från det varma vattnet.
  • Vispa grädden och vänd ner i skumblandningen.
  • Häll i en rund skål eller form på cirka 18 cm i diameter.
  • Låt stå i frysen i cirka 30 minuter.

 

 

2
  • Under tiden påbörjar du det ljusbruna lagret genom att vispa ihop äggvitorna med 2 msk vatten i en skål över en kastrull med hett vatten. Vispa till skum.
  • Rör ner den smälta mjölkchokladen.
  • Avlägsna skålen från det varma vattnet.
  • Vispa grädden och vänd ner i skumblandningen.
  • Ta ut skålen ur frysen och häll blandningen över den kalla mörka blandningen och jämna ut det översta lagret.
  • Låt stå i frysen i cirka 30 minuter. 

 

 

3
  • Nu förbereder du det vita lagret.
  • Koka upp mjölk, socker och vaniljfrön.
  • Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner äggulorna.
  • Rör över medelhög värme tills blandningen har tjocknat.Låt blandningen svalna, vispa grädden och vänd varsamt ner den i blandningen.
  • Ta ut skålen ur frysen och fördela blandningen jämnt över den ljusbruna.
  • Tryck försiktigt ner kakdegen över det vita lagret.
  • Låt glassbomben stå i frysen i cirka 4 timmar.

 

4
  • Vänd glassbomben upp och ner över ett serveringsfat.
  • Vispa äggvitorna med en nypa salt tills de stelnar medan du långsamt strör över florsockret i smeten.
  • Fortsätt att vispa tills massan är tjock och krämig.
  • Täck glassbomben med äggsmeten och bryn lätt med en creme brulée-brännare.
  • Ringla den flytande chokladen över bomben.