0
Chokladdoppade jordgubbar
LINDT Mörk eller Vit choklad
15-30 minuter
Enkel

Den underbara kombinationen frukt och choklad

3 chokladkakor x 100 g LINDT Dessert eller Vit choklad, hackad
12-14 medelstora jordgubbar

 

 LINDT Mörk eller vit choklad, hackad

 

 

 

 

1

Torka av jordgubbarna

  •  Torka av jordgubbarna med en fuktig trasa och klappa dem torra. Tvätta inte dem.
2

Smält chokladen

  • Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugn
3

Doppa jordgubben i choklad

  •  Håll jordgubben i stjälken och doppa ner den i den smälta chokladen.

 

 

4

Skaka försiktigt

  • Skaka försiktigt av överflödig choklad och lägg jordgubben på ett fat
    täckt med bakplåtspapper.
5

Kyl ned

  •  Ställ fatet i kylskåpet i cirka 5 minuter så att chokladen har stelnat.
6

Garnera

  • Fyll en spritspåse med smält choklad (i annan färg) och spritsa över jordgubben. Det ger jordgubben en väldig elegant och proffsig look.