0
Chokladblinier med jordgubbsyoghurtsglass
4
LINDT Excellence 70%
45-60 minuter
Svår

Mums...

400 g frusna jordgubbar
2,5 dl jordgubbsyoghurt
0,8 dl florsocker

 

150g LINDT Excellence 70%
2 ägg
1 dl mjölk
1 msk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
1 msk chokladpulver
1 äggvita
En nypa salt
3 msk strösocker
Skirat smör (smörolja)
Florsocker till garnering

 

1
  • Lägg de frusna jordgubbarna, jordgubbsyoghurten och florsockret i en mixer och mixa till en jämn och slät puré. Häll upp glassblandningen i en skål och ställ i frysen i 30 minuter.
2
  • Bryt chokladen i små bitar. Blanda ägg, mjölk, bakpulver, mjöl och kakaopulver. Tillsätt en nypa salt till äggvitan och vispa tills den är stel. Tillsätt långsamt sockret medan du vispar. Vänd ner äggvitan och chokladbitarna i smeten.
3
  • Stek blinierna gyllenbruna i smöret. Lägg en skopa jordgubbsyoghurtglass på varje (4-5 st.) blinie. Garnera med finhackade basilikablad och florsocker. Häll lite smält choklad (efter tycke och smak) över blinierna och servera.