0
Choklad Tosca by Homemade Stockholm
LINDT Dessert 70% Bakchoklad
45-60 minuter
Medium

Mycket chokladsmak, mjuk och saftig! En dröm att få på fikabordet.

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 60 g hackad mörk eller ljus choklad
  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 25 g mandelspån
  • 25 gram hackade valnötter
  • 1 tsk blå vallmofrön
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
1

Gör toscakakan med choklad så här:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smöra och bröa en form med löstagbara kanter ca 20 cm bred. Jag bröade med kakao för att få en fin brun färg på kanterna.
  • Smält smöret, ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll i smöret i äggblandningen och sen crème fraiche.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt in dem i smeten. Blanda ner den hackade chokladen. Försök behålla volymen, blanda inte mer än nödvändigt.
  • Grädda i ugnen på nedre falsen i ca 40 minuter.
2

Gör toscasmeten så här:

  • Gör toscasmeten under tiden kakan står i ugnen.
  • Smält smör och socker i en kastrull.
  • Tillsätt mandelspån, valnötter och blå vallmofrön.
  • Tillsätt honung, mjöl och grädden.
  • Ta ut kakan om den inte är för lös (låt den då gå lite längre, den får inte säcka ihop om du häller Toscasmeten på den) bred försiktigt ut toscan över chokladkakan.
  • Grädda ytterligare 8-10 minuter.
  • Låt svalna och skär loss den från kanten.
  • Servera toscakakan som den är eller med en klick grädde.
Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Pröva Lindt Dessert 70% - en mörk premiumchoklad som är perfekt anpassad för matlagning och bakning.
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

Lindt Excellence Extra Creamy mjölkchokladkaka är en sann njutning när den sakta smälter på tungan.