0
Choklad Tosca by Homemade Stockholm
LINDT Dessert 70% Bakchoklad
45-60 minuter
Medium

Mycket chokladsmak, mjuk och saftig! En dröm att få på fikabordet.

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl (120 g)
  • 0,75 dl kakao
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 60 g hackad mörk eller ljus choklad
  • 50 g smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 25 g mandelspån
  • 25 gram hackade valnötter
  • 1 tsk blå vallmofrön
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk grädde
1
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Smöra och bröa en form med löstagbara kanter ca 20 cm bred. Jag bröade med kakao för att få en fin brun färg på kanterna.
  • Smält smöret, ställ åt sidan.
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Häll i smöret i äggblandningen och sen crème fraiche.
  • Sikta ner de torra ingredienserna och vänd försiktigt in dem i smeten. Blanda ner den hackade chokladen. Försök behålla volymen, blanda inte mer än nödvändigt.
  • Grädda i ugnen på nedre falsen i ca 40 minuter.
2
  • Gör toscasmeten under tiden kakan står i ugnen.
  • Smält smör och socker i en kastrull.
  • Tillsätt mandelspån, valnötter och blå vallmofrön.
  • Tillsätt honung, mjöl och grädden.
  • Ta ut kakan om den inte är för lös (låt den då gå lite längre, den får inte säcka ihop om du häller Toscasmeten på den) bred försiktigt ut toscan över chokladkakan.
  • Grädda ytterligare 8-10 minuter.
  • Låt svalna och skär loss den från kanten.
  • Servera toscakakan som den är eller med en klick grädde.
Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

39,90 kr
Excellence Extra Creamy 100g

Excellence Extra Creamy 100g

24,90 kr