0
Cheesecake med choklad och apelsin
8-10
LINDT Excellence Intense Orange
30-45 minuter
Svår

Den här cheesecaken gräddas över ett vattenbad för att den ska bli extra krämig!

250 g vaniljwafers, 150 g smör, smält

 

 

575 g färskost
0,6 dl gräddfil
2 x 100 g LINDT EXCELLENCE Orange Intense, hackad
2 dl strösocker + 1 dl apelsinjuice
4 ägg

1

Bas:

  • Värm ugnen till 250°C.
  • Smörj en kakform med löstagbar kant (25 cm)
  • Lägg vaniljwaferskexen i en matberedare och mixa till fina smulor. 
  • Tillsätt lite smör för att binda blandningen.
  • Pressa ut blandningen jämnt i kakformen och jämna ut den med baksidan av skeden.
  • Klä in botten i aluminiumfolie.
  • Cheesecaken tillagas över ett vattenbad och det här steget ser till att inget vatten kan tränga in i kakformen.

 

 

2

Fyllning:

  • Vispa färskosten slät och skrapa ner degen från sidorna för att undvika klumpar. Tillsätt gräddfilen och sockret. Blanda till en slät smet.
  • Häll apelsinjuicen i en kastrull och låt koka upp.
  • Tillsätt den hackade chokladen, avlägsna från värmen och blanda tills den har smält.
  • Blanda ner apelsin/chokladblandningen i ostblandningen och skrapa ner smeten från skålens sidor.
  • Tillsätt äggen ett i taget och vispa noggrant efter att du tillsatt varje ägg.
  • Häll över cheesecakeblandningen i en kakform med löstagbar botten och häll över i en långpanna som är tillräckligt djup för att kunna ställa formen i 2,5 cm vatten.
3

Tillagning:

  • Ställ in cheesecaken i ugnen och häll skållhett vatten i långpannan.
  • Grädda i cirka 45 minuter. Kakan är klar när den har stelnat längs sidorna och fortfarande är mjuk i mitten.
  • Låt svalna i kakformen och avnjut!

 

 

Excellence Intense Orange

Excellence Intense Orange 100g

24,90 kr