0
Brownies med skogsbär och körsbär
4-6
LINDT Excellence 70%
45-60 minuter
Medium

Skäm bort dina gäster med en äkta dröm av körsbär och läckra brownies.

200g LINDT Excellence 70%
1,5 dl strösocker
50 g smör (osaltat)
4 ägg
1 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver

 

2,5 dl körsbärssaft
1 kanelstång
Fröna från 1 vaniljstång
1/2 chilifrukt, urkärnad
0,8 dl strösocker
1 tsk majsstärkelse
400 g urkärnade, konserverade körsbär
1,3 dl vispgrädde
0,8 dl strösocke
3-4 msk Kirsch

1

Värm ugnen

  • Värm ugnen till 160˚C.
  • Lägg chokladen, smöret och sockret över ett vattenbad och smält samman.
  • Ta bort bunken och vispa i äggen, ett i taget, i chokladblandningen.
  • Blanda mjöl och bakpulver.
  • Klä en långpanna på cirka 30X40 cm med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda i ugn i cirka 30 minuter.
  • Låt svalna innan du bryter den i små bitar.
2

Koka upp

  • Låt körsbärssaften sjuda långsamt tillsammans med kryddor och socker.
  • Tillsätt majsstärkelse upplöst i lite kallt vatten för att binda spadet.
  • Tillsätt körsbären till såsen.
  • Låt blandningen svalna och häll sedan upp i glas.
  • Fördela 2/3 av browniebitarna över blandningen.
3

Vispa grädden

  • Vispa grädde och socker tills de tjocknar och blanda i Kirschen.
  • Häll den vispade gräddblandningen i glas och strö över resten av browniebitarna.