0
Biskvier på mandelbotten med chokladkräm
10-20st
LINDT Dessert 70% Bakchoklad
30-45 minuter
Medium

Krämiga biskvier med chokladkräm på en seg mandelbotten.

  • 3 st äggvitor
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 125 g mörk choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 100 g florsocker
  • 25 g kakao
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 200 g mörk choklad
  • Lite flingsalt att strö över
1

Gör mandelbotten så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Blanda till en jämn smet.
  • Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut små rundlar på en plåt med bakplåtspapper ca 4 cm stora. Du kan också klicka ut dem på plåten om du inte har en spritspåse. Grädda i ugnen i ca 10 minuter, de skall vara lite sega med fått lite färg innan de är klara. Låt svalna helt innan du lägger på fyllningen.
2

Gör chokladsmörkrämen så här:

  • Smält chokladen försiktigt över ett vattenbad eller i mikro, låt svalna lite.
  • Vispa rumsvarmt smör, florsocker och vaniljpulver riktigt vitt och fluffigt, i t.ex. en kitchenaid. Vispa ca 5 min.
  • Tillsätt kakao och den smälta chokladen. Lite i taget och vispa hela tiden.
  • Blanda i grädde och salt. Om konsistensen blir för lös kan du låta den stå i kylen några minuter och låta den sätta sig lite.
  • Ta en matsked med chokladkräm (vanlig sked inte mått) och dra av på en botten. Forma sen med skeden så det blir en fin bulle på den.
3

Smält choklad att doppa biskvin i:

  • Smält choklad (temperera för att få en blank yta).
  • Doppa biskvin i chokladen och låt stelna.
  • Strö ev. flingsalt på innan den har stelnat.
Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Lindt Dessert 70% Bakchoklad 180g

Pröva Lindt Dessert 70% - en mörk premiumchoklad som är perfekt anpassad för matlagning och bakning.