0
200Graders Glutenfria och "hyfsat" Lowcarb snickersrutor
6-8
LINDT Excellence 78%
45-60 minuter
Medium

Hyfsat lowcarb? Ja, det beror lite på vilken choklad man använder.

  • 160-200g mörk choklad (2x100g)
  • 1,5dl jordnötter
  • 1/2 burk jordnötssmör
  • 30g smör
1

Gör så här:

  • Tag en liten bricka och vik ett bakplåtspapper så att det passar brickan.
  • Smält 80-100g choklad i mikron eller över vattenbad och bred ut över pappret.
  • Om din bricka är liten (26x25cm) är 80g bra, annars blir chokladlagret för tjockt.
  • Ställ in i kylskåp ca 20 minuter så att chokladen stelnar.
  • Under tiden smälter du smör och jordnötssmör på svag värme i en gryta, rör ned jordnötterna.
  • Bred ut över den stelnade chokladen.
  • In i kylskåpet igen och låt stelna, 20-30 minuter.
  • Nu är det dags att smälta nästa chokladkaka (använd samma mängd som tidigare).
  • Häll den smälta chokladen över den stelnade jordnötsmassan, hjälp till att breda ut med spatel.
  • Åter in i kylen för att stela en tredje gång.
  • Skär upp i rutor när hela kakan är stel.
  • Njut av en liten bit i taget.
  • Går utmärkt att frysa.
Excellence 78% 100g

Excellence 78% 100g

Innehåller 78% kakao. En intensiv chokladsmak med pudrig ton och samtidigt smältande mjukhet. En mörk choklad som passar såväl den vane som nybörjaren.