0
200graders Chokladtryffel med nötkross
6-8
LINDT Excellence 85%
45-60 minuter
Enkel

Chokladtryffel på 85% choklad med hasselnötskross, inget socker men lite glögg istället.

LCHF och glutenfri, toppen för alla som inte klarar socker!

  • 150g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 msk glögg
  • 1 kryddmått vaniljpulver (om du vill)
  • 50g hasselnötskross/ hackade
1

Gör så här:

  • Koka upp grädden i en kastrull, tag bort från värmen och bytt ner chokladen, rör om så att allt smälter.
  • Rör ner vaniljen, glöggen och nötterna. Tål du inte nötter hoppar du över dessa.
  • Klicka ut små kulor/bitar direkt på en liten bricka och låt stelna i kylen, rulla dem sedan i kakao.
Choklad 85% - Excellence

Excellence 85% 100g

Innehåller 85% kakao och har en mustig, bitter och kraftfull karaktär. I början är smaken något bitter och torr, men kakaosmörets lugnande effekt gör att smakupplevelsen sedan blir väl balanserad.