0

LINDOR – en äkta guldklimp

LINDOR upplevelsen

 

Att hålla en Lindor tryffel i din hand är en obeskrivlig känsla. Alla dina sinnen vaknar till liv när du drar in den söta doften medan du sakta och njutningsfullt avlägsnar pappret från den utsökta chokladen. Innanför gömmer sig en rund, perfekt formad chokladtryffel. När du håller den mellan fingrarna börjar den sakta att smälta. Skynda dig att äta den! Att hålla en perfekt formad chokladtryffel från Lindor i handen är som att hålla i en äkta guldklimp. Lindor-upplevelsen när den är som bäst.

 

LINDT och OR

För över 60 år sedan skapades den första Lindor chokladtryffeln. LINDTs chokladmästare och hans kollegor var fullt upptagna med att baka sina små chokladläckerheter och anade inte att de snart skulle snubbla över något så unikt som chokladvärldens egna ”söta guld”. Ordet LINDT symboliserar den finaste choklad och det franska ordet för guld ”OR” användes när man namngav den vackra chokladtryffeln Lindor.

En äkta pärla

Lindor-namnet utlovade rent guld och än så länge har man hållit sitt löfte! Det var föga överraskande att den mjuka och oemotståndliga chokladen fick hela det schweiziska folket på fall. År 1949 firade praktiskt taget varenda schweizare jul med Lindor på bordet, och när högtiden var över upptäckte de flesta att de ville ha mer... Var Lindor bara julchoklad?

Lanseringen av det söta guldet

Året var 1949 och julstämningen var total i Schweiz. LINDTs chokladmästare hade skapat en ny sensation som bokstavligt talat smälte i munnen, och chokladen hittade sin väg till schweizarnas hjärtan via butikerna som sålde chokladen lagom till jul.

Lindortryffelns röda, glansiga uppenbarelse gjorde den extra festlig och julig och förhöjde julstämningen i många schweiziska hem.

Men strax efter nyår, när Lindor försvann från hyllorna längtade många chokladfantaster efter chokladen och chokladmästarna var inte nöjda.  Vad skulle göras för att råda bot på denna situation?

Den gyllende lösningen

Lindts chokladmästare ville att Lindor tryffeln skulle bli en utsökt njutning varje månad under året, och dem trollade för att förverkliga denna dröm.  Med denna utsökta tryffelboll som bas började chokladmästarna att skapa fler Lindor kreationer i olika format, som chokladkakor, påskägg och andra chokladupplevelser.  Även dessa skapelser baserades på det välkända receptet och smälte perfekt i munnen. Sedan dess har alla chokladälskare och -kännare avnjutit sin älskade choklad året runt och är överens om att Lindor passar under alla årstider. Om det snöar eller solen skiner, Lindor är perfekt vid alla tillfällen.