Lindt Difference
Undrar du någonsin över varför en del choklad smakar bättre? Upptäck de fem olika stadierna av Lindt's premiumchokladtillverkning.
1

Den finaste kakao

Learn More
2

Unik rostning och malning

Learn More
3

Lindt Innovation

Learn More
4

Bästa ingredienser

Learn More
5

Efterbehandling till perfektion

Learn More
1

Den finaste kakao

Den unika smaken på vår choklad baseras på vår böna till kaka -filosofi, den påbörjas med det noggranna urvalet av kakaobönor från de mest kända regionerna runt om i världen. Denna filosofi är anledningen till att vi byggt vår egen kakaoförsörjningskedja som stödjer en hållbar utveckling. Det gör Lindt & Sprüngli till en av få chokladtillverkare som har fullständig kontroll över alla steg i processen bakom tillverkningen av premiumchoklad, från valet av bönor till slutprodukt.

Lindt & Sprüngli Farming Program

Lindt & Sprüngli är en av de få chokladtillverkarna som har fullständig kontroll över alla led i produktionskedjan, från urvalet av de finaste kakaobönorna till den färdiga produkten. Vi startade vårt jordbruksprogram för att skapa ett spårbarhets- och verifieringssystem för våra kakaobönor, samtidigt som det stödjer lokala bönder med att hjälpa dem och deras samhällen att utvecklas, då vi tillsammans skördar våra kakaobönor ansvarsfullt och hållbart.

Läs vidare 

Hur Lindt väljer sina kakaobönor

Kakaobönor har olika smakegenskaper beroende på var de odlas, deras genetiska variation, miljöpåverkan (t.ex. växtsäsong) och hur de bearbetas efter skörden.

Därför väljer och blandar Lindt & Sprüngli kakaobönor som odlas hållbart från de bästa regionerna runt om i världen, och slipar recepten tills vi når den perfekta balansen som gör våra signaturrecept till en välbevarad hemlighet. 

Fyra typer av kakaobönor

Criollo

Den här fina kakaobönan är prisad för sina höga aromatiska egenskaper och står för en liten del av världens  kakaoproduktion.

Trinitario

Betraktas som en kakaoböna med en fin smak, den började som en hybrid av Criollo- och Forasteroträd och är uppkallad efter Trinidad, dess ursprungsregion.

Forastero

Denna böna utgör nästan 95% av världens kakao, delvis för att träden växer snabbare och har högre avkastning jämfört med andra sorter.

Nacional

Nacional är en genetisk blandning av Forastero, Criollo och Trinitario kakao, och en sällsynt böntyp med exklusiv smak som Lindt använder i sina unika blandningar. Den odlas i Ecuador och ger chokladen fyllighet och blommiga toner.

Den finaste kakaon i siffror

0

Mängden kakaobönor som behövs för att göra ett halvt kilo choklad

0

Den genomsnittliga mängden kakaobönor i en kakaofrukt 

0

Genomsnittlig mängd kakaobönor som ett kakaoträd producerar varje år

3 saker som kakaobönor behöver för att växa

Lindt & Sprünglis böna till kaka-resa startar på en gård där kakao-träden har de idealiska odlingsförhållandena för att producera högkvalitativa kakaobönor till vår premiumchoklad:  

1. Varmt väder: Kakaoträd trivs i höga temperaturer, var som helst där genomsnittet är mellan 18 till 32 grader Celsius.   

2. Väsentlig nederbörd: Nederbörd är den viktigaste klimatfaktorn för odlingens framgång.

3. Mycket skugga: Kakaoträdets naturliga miljö är Amazonas regnskog, där de är omgivna av naturlig skugga.    

Var kommer kakaobönor från? Kika inuti en kakaofrukt.

kakaonib
Substantiv Choklad i sin renaste form, kakaonibs är de bitar av torkade och fermenterade kakaobönor som blir kvar när skalet är avlägsnat.
“The unique taste of Lindt chocolate comes from the careful selection and blending of high-quality cocoa beans from the world’s best regions.”
– Lindt Maître Chocolatier