0

100% CERTIFIERAD HÅLLBAR PALMOLJA ANVÄNDS FÖR EN HÅLLBAR MILJÖ

Det enda vegetabiliska fett som används vid produktionen av all Lindt choklad är rent kakaosmör. En del fyllningar i choklad från Lindt innehåller andra vegetabiliska fetter, däribland även palmolja. Vid produktionen använder Lindt & Sprüngli endast palmolja från hållbar produktion för att minimera den skadliga effekten av palmolje produktionen för både miljö och människa.

 

 

 

 

 

Ansvarsfull produktion av palmolja

Över hela världen används palmolja i fylld choklad och kakor, matprodukter såsom smörgåspålägg och margarin, men även i varor som schampo, rengöringsmedel och tvålar. Efterfrågan på palmolja ökar därför fortlöpande, och fler och fler oljepalmer planteras. Skörden de producerar är högre än många andra oljeväxter. Detta är en anledning till varför oljepalmer är så attraktiva för bönderna.

Oljepalmer frodas i tropiska länder och odlas ofta i monokulturer. På grund av att odling av oljepalmer regelbundet innebär skadliga konsekvenser för människor och natur, får konventionell produktion av palmolja mer och mer kritik av olika NGOs.

Dessa organisationer drar uppmärksamheten till förstörelsen av regnskogen och problemet med att ursprungsbefolkning såväl som djur drivs bort från sitt land för att göra plats för stora plantager.

För att reducera nackdelarna med palmoljeproduktionen har Lindt & Sprüngli stött ansvarsfull produktion av palmolja i många år.   

 

Initiativ från WWF

Palmolja från hållbar produktion erbjuder ett attraktivt alternativ till palmolja som produceras enligt traditionella medel.  På initiativ från WWF bildades 2004 “The Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)”.  Organisationen stödjer specifikt projekt för hållbar palmoljeproduktion och målsättningen är att minska den skadliga effekten av palmoljeproduktionen genom olika certifierings modeller.  Som aktiv medlem i ”the Roundtable” sedan 2008, har Lindt & Sprüngli förbundit sig att förbättra randvillkoren för produktion av palmolja.  Idag använder Lindt & Sprüngli endast certifierad hållbar palmolja enligt RSPOs segregerade modell ”Segregated palm oil” i recept som innehåller denna ingrediens.

Palmolja från hållbar produktion säkerställer att förväntningarna på Lindt & Sprüngli med hänsyn till enastående kvalitet och en hög etisk standard möts – och att kunder oförbehållsamt kan njuta av all Lindt choklad, både fylld och ofylld.

Mer information om palmolja som används av Lindt & Sprüngli finns på vår internationella  Lindt & Sprüngli hemsida ”palm oil section. (http://www.lindt-spruengli.com/palmoil/)